Jess Dakwerken
blinkt uit in vakwerk
en kwaliteit

Renovatie

Door de jaren heen wordt de kwaliteit van dakbedekking minder. Een belangrijke oorzaak hiervan zijn de weersomstandigheden. Zon, wind, regen en vorst kunnen ervoor zorgen dat uw dak op een gegeven moment problemen gaat geven.. U kunt die problemen met uw dak beter voorkomen omdat schade aan het dak vaak al snel leidt tot gevolgschade en dus meer kosten. Indien de onderconstructie bijvoorbeeld door waterschade wordt aangetast kan deze geheel of gedeeltelijk moeten worden vervangen. Ook schade aan het interieur als gevolg van lekkage komt helaas regelmatig voor. Allemaal kosten waar u niet op zit te wachten. In die gevallen is een goede dakrenovatie de oplossing.

Jess Dakwerken is gespecialiseerd in zowel dakrenovatie als nieuwbouw daken. Op verzoek voeren wij graag een dakinspectie bij u uit waarbij wij u goed en uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Het is tenslotte uw dak en u moet daar zo min mogelijk omkijken naar hebben. 
Prijsopgaves worden altijd geheel vrijblijvend uitgebracht. Voor een leek is het natuurlijk lastig om prijsopgaves met elkaar te vergelijken, zeker omdat er veel verschillende soorten dakbedekking in omloop zijn ijn in veel verschillende kwaliteitsklassen. Dan is het goed te weten dat Jess Dakwerken uitsluitend met eersteklas materialen werkt en op nieuwe daken (minder dan 100m²) maar liefst 12½ jaar garantie geeft!

Prijsopgaves worden altijd geheel vrijblijvend uitgebracht. Voor een leek is het natuurlijk lastig om prijsopgaves met elkaar te vergelijken, zeker omdat er veel verschillende soorten dakbedekking in omloop zijn in veel verschillende kwaliteitsklassen. Dan is het goed te weten dat Jess Dakwerken uitsluitend met eersteklas materialen werkt en op nieuwe daken (minder dan 100m²) maar liefst 12½ jaar garantie geeft!

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. We noemen hieronder de meest voorkomende soorten. 

APP/bitumineuze dakbedekking

APP dakbedekking is de meeste gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in Nederland. APP wordt gewonnen uit aardolie en is een beproefd materiaal om een dak mee te bedekken. Mits de juiste bewerkte APP gekozen wordt gaat APP dakbedekking minimaal 20 jaar mee. Dit is één van de factoren waarom mensen graag dit materiaal gebruiken om het dak mee te bedekken. Het materiaal wordt zowel APP als bitumineuze genoemd maar ook de term dakleer wordt gebruikt.

Voordelen
 • Erg goed bestand tegen weersinvloeden en de ozon; 
 • Een goedkopere oplossing dan synthetische dakbedekkingen.
Nadelen
 • De levensduur van bitumen is aanzienlijk korter dan synthetische dakbedekking;
 • Kwetsbaar voor onkruid en planten.
Levensduur

± 20 jaar.

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Enkele voordelen van kunststof dakbedekking zijn dat er geen brander aan te pas hoeft te komen en dat het milieuvriendelijker is dan bitumineuze dakbedekking. Dit komt doordat kunststof dakbedekking dunner en lichter is in gewicht en in veel gevallen ook 100% te recyclen. Doordat het materiaal minder weegt kan in veel gevallen ook worden volstaan met een lichtere onderconstructie. Kunststof dakbedekkingen zijn er in talloze soorten en types maar kunnen in hoofdlijnen ondergebracht worden in EPDM of PVC dakbedekking.

PVC dakbedekking

PVC is een afkorting van polyvinylchloride, een stof die volledig uit kunststof bestaat. Dit materiaal kan op drie verschillende manieren worden bevestigd op uw dak: losliggend, mechanisch bevestigd of gelast. Een PVC dak wordt altijd in banen gelegd. PVC dakbedekking is beter bestand tegen chemicaliën maar wordt sneller aangetast door organische oplosmiddelen waaronder ook bitumen en polystyreen. Dit is dan ook de reden dat PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond wordt aangebracht, er zit altijd een scheidingslaag tussen. De minimale dikte van PVC-banen is 1,2mm. De breedte varieert sterk: van 700mm tot 3.000mm. De dakbanen worden in zowel gewapende als ongewapende uitvoering geleverd. Ze worden toegepast in losliggende geballaste én mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. 

Voordelen
 • Ten opzichte van APP/bitumineuze dakbedekking veel lichter en duurzamer;
 • Kan worden volstaan met lichtere onderconstructie; 
 • Beter voor het milieu, vaak 100% recyclebaar;
 • Veiliger verwerken omdat er geen brander nodig is.
Nadelen

PVC dakbedekking is niet oliebestendig.

Levensduur

± 20 tot 30 jaar (afhankelijk van de dikte).

EPDM dakbedekking

EPDM (afkorting van Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) wordt vaak koud verlijmd, heeft niet veel onderhoud nodig en gaat ± 40 jaar mee. Een EPDM kan desgewenst vooraf in de fabriek op maat gemaakt worden waarna het op het dak in één keer kan worden uitgevouwen. Bij vervanging is het materiaal 100% te hergebruiken waardoor het minder milieubelastend is dan vele andere soorten dakbedekking. EPDM heeft als groot voordeel dat deze vrijwel naadloos op het dak wordt bevestigd. Doordat er minder naden zijn is er ook aanzienlijk minder kans op lekkages. Daarbij is kunststof EPDM-folie erg flexibel en beter bestand tegen weersinvloeden dan bitumen dakbedekking. EPDM kan op nagenoeg alle ondergronden worden aangebracht, echter niet direct over mastiek dakbedekking. Hiervoor dient de mastiek dakbedekking eerst te worden verwijderd of er dient eventueel een scheidingslaag te worden toegepast. EPDM is er in verschillende diktes van 1.0, 1,2 of 1,5 mm.  

Voordelen
 • Milieuvriendelijk (100% recyclebaar); 
 • Ideale ondergrond voor groendak; 
 • Zeer elastisch; 
 • Snel aan te brengen; 
 • Erg goed bestand tegen weersinvloeden zoals regenbuien, UV-straling en de ozon.
Nadelen
 • EPDM is erg gevoelig voor chloor dus geen goede oplossing voor zwembaden;
 • EPDM is een niet dampdoorlatende dakbedekking waardoor deze niet altijd geschikt is.
Levensduur

± 40 jaar.